Gizlilik ve Bilgilendirme Politikası

mizmu.com ’un Gizlilik ve Bilgilendirme Politikası başlıklı bu metninde, internet sitesi ziyaretçilerinin bilgi güvenliği hakkında bilgiler sunulmuştur.

İşbu internet sitesinin abonelik veya üyelik gerektirmeyen sayfalarını, kişisel herhangi bir bilgi vermeden dilediğiniz sıklıkta ziyaret edebilir, hizmetler ve ürünler hakkında bilgi alabilirsiniz. 

Ziyaretlerinizle, bülten abonelikleriyle veya alan adlarınızın bültenlerde yayınlanması amacıyla ya da çeşitli hizmetlerimizden faydalanmak amacıyla tarafımıza bildirmenizle elde edilen kişisel bilgileriniz, sadece sizin bilginiz dahilinde temin edilmektedir. Sitemizde mülkiyeti kendimize ait olmayan domainler yayınlanmamaktadır. Sizin bilginiz ile bizim tarafımızdan kayıt altına alınan kişisel bilgileriniz mizmu.com tarafından korunmaktadır. Bilgilere izinsiz erişimi ve bilgilerin ifşa edilmesini engellemek ve verilerin doğru şekilde saklanarak uygun biçimde kullanılmasını sağlamak için mizmu.com mümkün olan güvenlik önemlerini alır. Söz konusu kişisel bilgiler sizin haberiniz veya onayınız olmadan ya da hukuksal yükümlülük altında bulunulmadığı sürece tarafımızdan diğer kişilere verilmeyecektir.

mizmu.com tarafından bilgisayarınızla ilgili donanımsal veya yazılımsal özellikler otomatik olarak toplanabilir. Bu özellikler IP Adresiniz, Tarayıcı Türü, Alan adları ve Web Sitesine Erişim Zamanları ve Referans Siteler gibi değerler olabilir. Bu bilgilerin toplanmasındaki amaç mizmu.com sitesinin işleyişindeki verimliliği ve kaliteyi arttırmak, mizmu.com sitesinin kullanımı ile ilgili genel istatistiksel veriler toplamaktır.

Elektronik posta iletişiminde söz konusu mesaj şifrelenmediği takdirde mesajın güvenliğinin garanti altına alınamadığını ve göndereceğiniz elektronik postaların ve sosyal medya iletilerinin güvenliğinden sizlerin sorumlu olduğunu hatırlatmak isteriz.

İşbu internet sitesinde, diğer internet sitelerine bağlantılar verilebilir. Bu web sitelerinden herhangi birini ziyaret ederseniz o sitenin gizlilik ve diğer politikalarını gözden geçirmelisiniz. Diğer sitelerin politika ve uygulamalarından sorumlu olmadığımızı belirtmek isteriz.

ÇEREZ POLİTİKASI 

mizmu.com olarak gizliliğinize ve güvenliğinize önem vermekteyiz. Kullanıcı deneyiminizi geliştirmek, mizmu.com internet sitemizden en iyi şekilde faydalanmanızı sağlamak için sınırlı olarak çerezler kullanmaktayız. 

İnternet sitemizi kullandığınız sürece Kullanım Koşulları, Gizlilik ve Güvenlik ve Çerez Politikası’nı kabul etmiş sayılırsınız. Bu kapsamda bilgisayarınıza ya da mobil cihazınıza bu metinde yer alan çerezlerin yerleştirilmesine onay verdiğiniz kabul edilir. 

Bu metinde çerezin ne olduğu, bilgisayarınıza yerleştirilen çerezleri ve amaçları, çerezleri nasıl silebileceğiniz konularında detaylı bilgi yer almaktadır. Sizleri bu konularda bilgilendirmek amacıyla bu metin hazırlanmıştır.

1) Çerez (Cookie) Nedir? 

Çerezler, bir Web sitesini ziyaret ettiğinizde, tarayıcınıza gönderilen ve bilgisayar, tablet, mobil cihaz vb. cihazlarınızda depolanan, ufak boyutlarda bilgiler içeren metin dosyalarıdır. Çerezler, bu bilgileri tekrar kaynak Web sitesine veya çerezleri “tanıyan” bir başka Web sitesine gönderirler.

Tarayıcınıza yerleştirilen çerezler bilgisayarınızdaki ya da mobil cihazınızdaki hiçbir bilgiye erişim imkânı tanımaz ve şahsi bilgilerinizin güvenliğini tehlikeye düşürmez. 

2) Çerezlerin Yerleştirilmesi ve Çerez Tercihinizi Değiştirmek 

İnternet tarayıcıları genellikle çerezleri otomatik olarak kaydedecek şekilde kullanımınıza sunulur. Bu sebeple çerezler, kullandığınız internet tarayıcısı tarafından otomatik kabul edilebilir. Çerezlerin kaydedilmesini istemediğiniz ya da silmek istediğiniz takdirde kullandığınız tarayıcının ayarlarından bu tercihinizi size sunulan diğer tercihlerle değiştirebilirsiniz.

Çerezler, internet sitemizdeki kişisel tercihlerinizin hatırlanmasını sağlayarak mizmu.com ‘dan en iyi şekilde faydalanmanızı sağlar.

Çerezler size ait bir veri olup internet sitemize kullanıcı girişi yapılmadığında tarayıcınız tarafından anonim olarak işlenebilir. Çerezler tarayıcınız tarafından tutulduğundan mizmu.com internet sitesinin kaydedilen çerezleri yönetme, değiştirme ya da silme yetkisi bulunmamaktadır. Bu sebeple çerezler bakımından mizmu.com internet sitesi veri sorumlusu sıfatına sahip değildir. 

3) Çerez Türleri- Çeşitleri Nelerdir ve Çerezleri Neden Kullanıyoruz? 

Çerezler, geçici ve zorunlu çerezler şeklinde kategorize edilmektedir. Her iki çerez türü internet sitemize eriştiğinizde tarayıcınız tarafından oluşturulur ve tarayıcınızda depolanır. 

Kaydedilen çerezlerde; kullandığınız trafik verisi, ziyaret süresi, ziyaret saatleri, kişisel tercihleriniz ve ayarlarınız, kullanılan cihaz, işletim sistemi, dil ve tarayıcı verileriniz hatırlanmak amacıyla depolanır. Bu veriler, web sitemizin alt yapısının güçlendirilmesi, potansiyel üyelerimizi daha yakından tanımak, kişisel tercihlerinize ulaşabilmeniz, kayıtlı kullanıcı bilgilerinizin hatırlanması, reklam ve tanıtım hizmetlerinin sağlanması ile en iyi kullanıcı deneyimini sunmak gibi meşru menfaatlerimizi gerçekleştirmek amacıyla kullanılır.

Çerez Türleri; 

Geçici çerezler; İnternet sitemize eriştiğiniz anda tarayıcınız tarafından oluşturulur ve depolanır. İnternet sitemizden ayrıldığınızda tarayıcınız tarafından silinir. 

Zorunlu çerezler; İnternet sitemize eriştiğiniz anda tarayıcınız tarafından oluşturulur ve çerez tercihlerinizi değiştirmediğiniz sürece tarayıcınızda depolanmaya devam eder. 

Zorunlu çerezler, internet sitemizi kullanmanız için gerekli kalıcı çerezlerdir. Bu çerezler sayesinde internet sitemizdeki kayıtlı kullanıcı oturumunuz ve kullanıcı ayarlarınız hatırlanmaya devam eder. Bu çerezleri sildiğinizde ise kullanıcı bilgileriniz hatırlanmayacağından internet sitemizde yalnızca kayıtlı kullanıcılara sunulan alanları ve bölümleri kullanamazsınız. Zorunlu çerezler sadece kullanıcı bilgilerinin hatırlanması, oturumun devamını sağlamak, güvenlik ve kullanıcı bilgilerini doğrulamak amacıyla kullanılır. Zorunlu çerezler reklam, pazarlama ya da benzeri başkaca meşru bir amaç için kullanılmaz. 

Çerez Çeşitleri; 

Altyapının Geliştirilmesi İçin Gerekli Olan Çerezler: 

Bu çerezler, kullanıcıların mizmu.com internet sitesini nasıl kullandığının tespitini yaparak sitenin altyapısının geliştirilmesi, kullanıcıların karşılaştığı hataların süratle giderilmesi, internet sitesinin hızını iyileştirmek ve güvenlik açıklarının kapatılması için kullanılır.

Kişiselleştirme İçin Gerekli Olan Çerezler: 

Bu çerezler, kullanıcıların mizmu.com internet sitesindeki kişiselleştirilmiş tercihlerinin hatırlanmasını sağlamak amacıyla kullanılır. Bu çerezler sayesinde kullanıcılar kişisel ayarlarını ve tercihlerini kullanabileceğinden; bu çerezlerin silinmesi durumunda kullanıcıların tercihleri hatırlanmayacağından kullanıcılar kişiselleştirilmiş bir kullanıcı deneyimine sahip olamazlar.

Reklam ve Pazarlama İçin Gerekli Olan Çerezler: 

Bu çerezler, kullanıcıların kişisel tercihlerinin ve davranışlarının hatırlanması suretiyle kullanıcılara özel reklam gösterimini sağlamak amacıyla kullanılır. Bu çerezler sayesinde kullanıcılara kişiselleştirilmiş mal ve hizmet reklamı sunulur ve bu reklamlar sınırlandırılır. Ayrıca reklam ve pazarlama etkinliklerinin başarısı derecelendirilir.  

mizmu.com internet sitesi politikayı gerekli gördüğü zaman değiştirme hakkına sahiptir.

mizmu.com, bu internet sitesinde yer alan bütün ürün ve hizmetleri, sayfaları, bilgileri, görsel unsurları önceden bildirimde bulunmadan değiştirme hakkını saklı tutar. Bu siteyi kullanmaya devam etmeniz yukarıdaki bildirimleri kabul etmiş olduğunuz anlamı taşımaktadır.

GİZLİLİK POLİTİKASI VE KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI BİLDİRİMİ VE ONAM FORMU

www.mizmu.com internet sitesine hoş geldiniz. Mizmu.com olarak bu siteyi ziyaret eden kullanıcılarımızın bilgi güvenliği bizim için önem taşımaktadır. Bu sebeple kişisel verilerinizin gizliliği ve güvenliği için benimsediğimiz ilkeler, işbu gizlilik politikasında düzenlenmiştir.

MİZMU.COM tarafından size sunulan tüm ürün ve hizmetlerden faydalanmanız halinde; bu gizlilik sözleşmesinde bahsi geçen esasları okuyup kabul ettiğiniz, kişisel verilerinizin gizliliği ve bütünlüğü ile ilgili konularda aydınlatıldığınız, işbu gizlilik prosedürünü ihlal etmeniz durumunda hukuki ve cezai sorumluluğun size ait olduğunu kabul ettiğiniz anlamına gelir.

MİZMU.COM, siz kullanıcılar tarafından sağlanan gizli bilgileri kesinlikle özel ve gizli tutmayı, bunu bir sır olarak saklamayı taahhüt eder. Bu konuda gerekli tüm teknik, hukuki ve yönetimsel tedbirleri almayı ve üzerine düşen tüm özeni tam olarak göstermeyi işbu bildirimle taahhüt eder.

TOPLANAN VERİLER, KİŞİSEL VERİLER VE ELDE EDİLME YÖNTEMİ

MİZMU.COM’den hizmet almanız veya bu web sitesini kullanmanız durumunda, ilgili hizmeti sunabilmek, daha iyi hizmet verebilmek ve size ulaşabilmek amacı ile sisteme tanımladığınız veya tarafımıza ilettiğiniz veriler MİZMU.COM tarafından kayıt altına alınmaktadır. Kayıt sırasında paylaşmış olduğunuz bilgileri, dileğiniz zaman güncelleme ve değiştirme hakkınız bulunmaktadır.

İşbu gizlilik politikası kapsamında düzenlenen koşullar kapsamında aşağıdaki bilgiler, ‘Kişisel Veri’ olarak tanımlanmıştır. Kullanıcılar, üyelik girişi esnasında, kurumsal mail gönderimlerinde, doldurulan formlarda veya haricen MİZMU.COM’ye aşağıdaki verileri sağlayabilirler.

  • Ad, soyad, adres, telefon, iş veya özel e-posta adresi, görev/ünvan
  • Kimlik doğrulama ve hesap erişimi için kullanılan parola ve benzer güvenlik bilgileri
  • TC, VD, VN
  • Form aracılığıyla iletilen bilgiler
  • İletişim için kullanılan sohbet eklentileri

Kullanıcıların yukarıda sayılan veriler haricinde bir kişisel veya özel nitelikteki veriyi MİZMU.COM ile paylaşması halinde bu verilerin de MİZMU.COM nezdinde saklandığını ve işlendiğini kabul ettiği anlamına gelecektir.

Kullanıcılar işbu forma verdikleri onam ile bizzat kendilerince verilen veya alenileşmiş durumdaki iletişim bilgisi, kişisel bilgi ve verileri MİZMU.COM’nin uhdesinde saklama, işleme, sunmuş olduğu hizmetler kapsamında 3. Kişiler ile paylaşabilme anlamında MİZMU.COM’yi yetkilendirmiş olduğunu kabul ederler. Kullanıcıların bu yetkilendirme ve kapsamına ilişkin değişiklik hakkı her zaman mevcuttur ve MİZMU.COM’ye yazılı olarak iletilmesi halinde işleme alınır.

Kullanıcıların, site ve uygulamanın kullanımı hakkındaki bilgileri, internet tarayıcısı ve uygulamalar (örneğin gerekli teknik bir iletişim dosyası olan Çerezler (Cookie) ) vasıtasıyla elde edilir. Bunlar, sunulan hizmetlere erişim ve kullanım alışkanlıklarının tespit edilmesi için elde edilir. Aşağıda listelenmiştir.

  • Tarayıcı Türü
  • IP
  • İşletim Sistemi
  • Sisteme Girişler
  • Görüntüleme Süresi/Yeri

Ayrıca kullanıcılara verilen hizmetlerin kullanımı ile ilgili çeşitli geri bildirimler, kullanıcılar tarafından eposta veya telefonla iletilen bilgiler, sitede sunulan formlar vasıtası ile kullanıcının sağladığı bilgiler, elde edilen diğer verilerdir.

MİZMU.COM tarafından hizmet alabilmeniz için gerçek kimlik bilgilerinizin MİZMU.COM ile paylaşılması gerekebilir. MİZMU.COM’den hizmet alma sırasında sağladığınız hakkınızdaki verilerin, bilgilerin doğruluğunu ve güncelliğini taahhüt etmiş sayılırsınız. Sizden istenen bilgilerin gerçeğe uygun olarak doldurulması ve ileride değişiklik olması durumunda bilgilerin güncellenmesi gerekmektedir. Gerekli kimlik bilgilerine ek olarak, TC kimlik numaranız veya şirketinize ait bazı sicil, vergi kimlik bilgilerinin paylaşımı da gerekebilir. Bu tür hassas bilgiler, yalnızca kimlik bilgilerinizin doğruluğu ve fatura gönderimi gibi gerekli işlemler için kullanılacak olup, MİZMU.COM veritabanında korunacaktır.

VERİLERİN KULLANIM AMACI

MİZMU.COM, site ve mobil uygulamada muhtemel sistemsel sorunların tanımlanması ve giderilmesi için gerektiğinde kullanıcıların IP adreslerini, diğer iletişim bilgilerini kaydedebilir ve bu amaçla kullanabilir. Bu bilgiler kullanıcıları genel anlamda tanımlamak ve demografik veri oluşturabilmek amacıyla kullanılır. 5651 sayılı yasada ve ilgili yönetmeliklerde belirtilen trafik bilgisi saklama yükümlülükleri saklıdır.

Kullanıcıların iletişim, portföy durumu, demografik bilgiler gibi verileri, sadece tanıtım, reklam, kampanya, promosyon, duyuru vb. faaliyetleri ile sınırlı olmak üzere; MİZMU.COM tarafından kullanılabilecek ve iştirakleri veya bağlı bulunduğu grup şirketleri ile paylaşılabilecektir. Bu gibi durumlarda MİZMU.COM kullanıcıların menfaatlerini korumaya özen gösterecektir.

Teknik iletişim dosyası olan Çerezler (Cookie) aracılığı ile, kullanıcının site ve mobil uygulama kullanımı hakkındaki bilgileri, IP adresleri elde edilebilir. Bahsi geçen teknik iletişim dosyaları, ana bellekte saklanmak üzere bir internet sitesinin kullanıcının tarayıcısına (browser) gönderdiği küçük metin dosyalarıdır. Teknik iletişim dosyası, site ziyaretçi sayısı, ziyaret amacı, ziyaret süresi gibi istatistiksel bilgileri elde etmeye yarar. Google Analytics, Google Adwords gibi uygulamalar, anonim olarak ölçüm ve listeleme yapmak amacıyla, bu bilgileri anonim şekilde toplayabilir. Tarayıcılar genelde en başta bu çerezleri kabul eder şekilde tasarlanmıştır ancak kullanıcılar dilerse bu ayarı değiştirebilir.

GOOGLE REKLAM ÇEREZLERİ

Üçüncü taraf satıcı olarak Google, sitemizde reklam yayınlamak için çerezlerden yararlanabilir. Bu çerezlerini kullanarak kullanıcılarımıza, sitemize ve İnternet’teki diğer sitelere yaptıkları ziyaretlere dayalı reklamlar sunabilir.

Kullanıcılar Google reklam ve içerik ağı gizlilik politikasını ziyaret ederek çerezlerin kullanılmasını engelleyebilir. Google Web sitemizi ziyaret ettiği zamanlarda reklam hizmeti vermek için üçüncü taraf reklam şirketlerini kullanmaktadır. Söz konusu şirketler, bu sitelere ve diğer web sitelerine yaptığınız ziyaretlerden elde ettikleri (adınız, adresiniz, e-posta adresiniz veya telefon numaranız dışındaki) bilgileri ilginizi çekecek ürün ve hizmetlerin reklamını size göstermek için kullanabilir.

KİŞİSEL VERİLERİN DEPOLANMASI VE İŞLENMESİ

Elde edilen kişisel veriler, yurtiçi veya yurtdışında MİZMU.COM’nin çalıştığı hizmet servis sağlayıcılarının tesisi bulunan başka bir ülkede ilgili mevzuat ve öngörülen güvenlik önlemleri dahilinde veriler aktarılabilir, depolanabilir, işlenebilir.

Kişisel Veriler Kanunu uyarınca, elde edilen kişisel veriler MİZMU.COM tarafından, hukuka ve dürüstlük kuralına uygun, güncel, meşru amaçlar için, ölçülü ve ilgili mevzuata uygun sürelerle işlenebilir. Kişisel veriler, aşağıdaki hallerde  ilgili kişinin rızası olmaksızın da işlenebilir.

  1. a)Kanunlarda açıkça öngörülmesi.
    b)Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması.
    c) Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması.
    ç) Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması.
    d) İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması.
    e) Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması.
    f) İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

MİZMU.COM üzerindeki faaliyetlerde, 6698 sayılı Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Kanun’a göre: Kullanıcı’lara ait kişisel veriler, mevzuatta öngörülen usul ve esaslara uygun olarak işlenmiştir. Kişisel veriler, MİZMU.COM adına hizmet verilebilmesi için bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, ayrıca sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması nedeniyle işlenmektedir.

VERİLERE ERİŞİMİ OLANLAR

Kullanıcıların, MİZMU.COM’ye ilettiği her tür bireysel ve kurumsal veri, verilen hizmet amacı ve ifası için gereken zorunlu haller haricinde üçüncü kişilere açıklanmayacaktır. Zorunlu haller, kullanım koşullarında yer alan hizmetlerin ifası kapsamında; kullanıcı gizlilik ve güvenliğinin sağlanması, hata ve sorunların giderilmesi, hizmetlerin iyileştirilmesi, kullanıcı bilgilerinin doğrulanması, hizmet ifası için yapılması gereken araştırma ve değerlendirmelerdir. Bu amaçlarla MİZMU.COM’nin işbirliği içinde olduğu üçüncü kişi ve kurumlarla, sözleşme konusu faaliyetler kapsamında bu veriler paylaşılabilir, yurtiçi ve yurtdışında üçüncü kişilere 6698 sayılı kanun çerçevesince aktarılabilir.

MİZMU.COM, kullanıcıya ait ad ve soy ad, unvan, adres, telefon numarası, elektronik posta adresi ve kullanıcıyı tanımlamaya yönelik diğer her türlü bireysel / kurumsal bilgileri; yalnızca vermiş olduğu hizmetler kapsamında paylaşabilir. Bu durumun istinası olan haller aşağıda sayılmıştır:

  • Yürürlükte bulunan yasalar ve iç hukukta da etkili uluslararası anlaşmalardaki yasal
    zorunluluklara uyulmasının gerektiği haller,
  • Kullanıcılar ile MİZMU.COM arasındaki sözleşmelerin gereklerinin yerine getirilmesi ve bunların uygulamaya konulmalarıyla ilgili haller,
  • Yetkili idari ve/veya adli makamlar tarafından yürütülen bir araştırma veya soruşturma doğrultusunda kullanıcılarla ilgili bilginin usulüne uygun talep edilmesi,
  • Kullanıcıların haklarını veya güvenliklerini koruma amacıyla bilgi verilmesinin gerekli olduğu haller.
    Kullanıcının kişisel bilgilerinin paylaşılması konusunda izni var ise,
  • MİZMU.COM’nin mülkiyet haklarını korumak ve savunmak amacıyla,
  • MİZMU.COM bünyesinde kullanılmak üzere kullanıcı profillerinin belirlenmesi amacıyla.

VERİLERE ERİŞİM HAKKI ve YÖNTEMİ

Kullanıcı, MİZMU.COM’ye başvurarak kendisiyle ilgili;

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, işlenmişse buna dair bilgi talebinde bulunma,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve amaca uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • İlgili mevzuata göre kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • İlgili mevzuata göre düzeltme, silme ve yok edilme işlemlerinin, bu verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi nedeniyle zarara uğranması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Kullanıcı, yukarıda belirtilen taleplerini mizmuofficial@gmail.com  adresine iletebilecektir. MİZMU.COM, izah edilen talepler uyarınca, gerekçeli olumlu/olumsuz yanıtını, yazılı veya dijital ortamdan gerçekleştirebilir. Taleplere ilişkin gerekli işlemlerin ücretsiz olması esastır. Ancak işlemlerin bir maliyet gerektirmesi halinde, MİZMU.COM, ücret talebinde bulunma hakkını saklı tutar. Bu ücretler, Kişisel Verilerin Korunması Kurulu tarafından, Kişisel Verilerin korunması Kanunu’nun 13. maddesine göre belirlenen tarife üzerinden belirlenir.

BİLDİRİMİN KABULÜ VEYA REDDİ HALİNDE KİŞİSEL VERİLERİN DURUMU

Kullanıcı, işbu bildirimi kabul etmekle, sağladığı kişisel verilerinin belirlenen amaçlarla, kaydedilmesini, verilerinin depolanmasını, kullanılmasını, üçüncü kişiler ile paylaşılmasını, yurtdışında depolanmasını ve yurtdışında yer alan üçüncü taraflar ile paylaşılmasını kabul etmiş sayılır.

Kullanıcılar, bu bildirimi kabul etmekle, bu kapsamdaki düzenlemeler hakkında bilgilendirildiğini ve uygulamalara rıza vermiş sayılacağını kabul eder.

Kullanıcı, herhangi bir kişisel verisinin MİZMU.COM tarafından kullanılamaması şeklinde sonuçlanacak bir talepte bulunduğu takdirde, MİZMU.COM tarafından verilen hizmetlerden faydalanamayabileceğini kabul eder. Bu kapsamda doğacak her türlü sorumluluğun kendisine ait olacağını beyan eder.

VERİLERİ SAKLAMA SÜRESİ

Kullanıcılar tarafından sağlanan kişisel veriler, MİZMU.COM hizmetlerinin verilebilmesi amacıyla, hizmetlerin sağlandığı süre boyunca ve sonrasında da silinme talebi olmaması halinde sürekli olarak saklanacaktır. İlaveten, Kullanıcı ile herhangi bir uyuşmazlığın doğması halinde, uyuşmazlık kapsamında gerekli savunmaların gerçekleştirilebilmesi amacıyla sınırlı olmak üzere ve ilgili mevzuat uyarınca belirlenen zamanaşımı süreleri boyunca kişisel verileri saklayabilecektir. 5651 sayılı yasada ve ilgili yönetmeliklerde belirtilen trafik bilgisi saklama yükümlülükleri saklıdır.

VERİLERİN DOĞRULUĞU

Kullanıcılar, sisteme üye olurken doğru ve güncel bilgiler ile kayıt olmanın zorunlu olduğunu kabul eder. Değişiklik olduğu takdirde, bu bilgilerin güncellenmesi gerekir. Aksi halde, doğacak zararlardan MİZMU.COM sorumlu değildir.

SİSTEM GÜVENLİĞİ

MİZMU.COM, internet portalının kullanımından kaynaklanabilecek doğrudan ve/veya dolaylı maddi ve/veya manevi zararlardan hiçbir şekilde sorumlu değildir. MİZMU.COM virüs ve benzeri amaçlı yazılımlardan arındırılmış olması için gereken tedbiri almıştır. Ancak bunun yanı sıra kullanıcıların, nihai güvenliği sağlaması için kendi virüs koruma sistemini tedarik etmesi ve gerekli korumayı sağlaması gerekmektedir, kullanıcının MİZMU.COM’ye ait siteyi ziyaret etmesi, kendi yazılım ve işletim sistemlerinde oluşabilecek tüm hata ve bunların doğrudan ya da dolaylı sonuçlarından kendisinin sorumlu olduğunu kabul etmiş sayılır.

İnternetin yapısı gereği, bilgiler internet üzerinde yeterli güvenlik önlemleri olmaksızın dolaşabilir ve yetkili olmayan kişiler tarafından alınıp kullanılabilir. MİZMU.COM’nin kusuru olmaksızın bu kullanım ve kullanımdan doğacak zarar MİZMU.COM’nin sorumluluğunda değildir.

KREDİ KARTI VE ÖDEME BİLGİLERİNİN GÜVENLİĞİ

Kullanıcıların kredi kartı bilgileri hiçbir şekilde kaydedilmemekte ve saklanmamaktadır. Bu bilgiler SSL (Secure Sockets Layer) protokolü ile şifrelenip doğrudan ilgili bankaya ulaştırılır. Kullanıcının ödemeye dair bilgileri ise sadece alınan hizmet veya ürünün kullanıcıya faturalandırılması amacıyla kullanılır. Bu kişisel veriler de SSL protokolü ile saklanarak korunur.

ÜÇÜNCÜ SİTELERE BAĞLANTI VERİLMESİ

Web sitemizde, MİZMU.COM tarafından işletilmeyen diğer web sitelerine bağlantılar verebiliriz. Bu web sitelerinden herhangi birini ziyaretiniz sırasında, ziyaret ettiğiniz sitenin güvenlik politikaları ve kullanım koşulları dahilinde gezinirsiniz. Söz konusu web sitelerinin, politika ve uygulamalarından MİZMU.COM sorumlu değildir.

ŞİFRENİN GÜVENLİĞİ VE SORUMLULUK

MİZMU.COM portalına giriş yapabilmeniz için kayıt sırasında oluşturulacak şifrenin sorumluluğu kullanıcıya aittir. Şifrenin yalnızca kullanıcı tarafından bilinmesi gerekmektedir, şifrenin 3. kişilerin eline geçmesi durumunda MİZMU.COM sorumluluk kabul etmez ve bir zarar oluşması halinde kullanıcıdan talep edebilir.

BİLDİRİMDE VE SİSTEM ÖZELLİKLERİNDE DEĞİŞİKLİK

MİZMU.COM, sitede yer alan bütün ürün ve hizmetleri, bilgileri, görsel unsurları, önceden bildirimde bulunmaksızın değiştirme, kullanımını askıya alma veya durdurma hakkını saklı tutar. Kullanıcının MİZMU.COM ile arasında olan sözleşmeden kaynaklı hakları saklıdır.

MİZMU.COM, işbu bildirim üzerinde değişiklik ve güncelleme yapma hakkını saklı tutar. Böyle bir durumda sitede yayınlanmakla yürürlüğe girer. Bildirimin güncel halini takip etmek, kullanıcının sorumluluğundadır.

FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI

MİZMU.COM’nin isim hakları, içeriği, şablonları, tasarımı, ve site içindeki tüm doküman, program ve scriptlere ait hakları saklıdır. Sayfalarda aksi belirtilmediği sürece, site içindeki hiçbir doküman sayfa, grafik, tasarım unsuru ve diğer unsurlar izin alınmaksızın kopyalanamaz, başka yere taşınamaz, alıntı yapılamaz, internet üzerinde veya herhangi bir yayın aracıyla yayımlanamaz ve kullanılamaz.

İZİNLİ ELEKTRONİK İLETİ GÖNDERİMİ

MİZMU.COM, yasaların düzenlediği şekilde kullanıcılar ile eposta, sms veya telefon yolu ile iletişim kurabilir,  izinli bülten gönderebilir, pazarlama yapabilir, üçüncü kişiler adına gönderim yapabilir, bu iletişim faaliyetlerinden istatistik amacıyla veri toplayabilir. Kullanıcı, işbu bildirimi kabul etmekle, bu yollar ile kendisi ile iletişime geçilmesine ve ticari elektronik ileti gönderilmesine onay vermiş sayılır. Kullanıcılar, dilerse izin verdiği verilerin paylaşımını durdurabilir ve ticari elektronik ileti almaya son verebilirler.

GARANTİ ETMEME

MİZMU.COM, servisleri olduğu gibi sunar ve her koşulda sorunsuz çalışacağını taahhüt etmez, servislerde dış kaynaklı oluşabilecek hatalardan sorumlu değildir. Sistem üzerinde yapılacak herhangi bir değişiklik, askıya alma veya sona erme veya sadece sistemin kullanımı sebebiyle oluşabilecek veri kayıplarından MİZMU.COM sorumlu değildir.

UYUŞMAZLIK ÇÖZÜMÜ

Bu sözleşmede bahsi geçen esaslarla ilgili bir uyuşmazlık söz konusu olduğunda başvurulacak olan yetkili mahkeme İstanbul Merkez Mahkemeleri ve icra daireleridir.